Soluto: ERP, CRM, E-ticaret ve Sektöre Özel Çözümler

E-Fatura

Soluto e-fatura entegrasyonu ile e-fatura geçiş süreci çok kolay. E-Çözümler ile faturalarınızı dijital ortamda kolayca keserek tüm süreci hızlandırabilirsiniz.

horizontal-line

E-Fatura Nedir?

Dijitalleşmenin giderek yayılması ile birlikte yeni düzene uyum sağlamak isteyen pek çok kişi “E-Fatura nedir?” sorusunu sıkça sormaktadır. Birçok işlemin dijitalleşerek online platformlara taşınması durumundan en fazla etkilenen sektörlerden biri de ekonomidir. E-Fatura, hizmet veren ya da ticaret ile uğraşan işletmelerin mutlaka öğrenmesi gereken dijital bir yeniliktir. Elektronik ortamda kesilen ve dijital yollar ile yollanan e-faturaların kullanımı, yasalar ile belli kurallara bağlanmış, kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.

E-Fatura Nasıl Kesilir?

E-Fatura ve e-arşiv fatura kullanımı her geçen gün artmaktadır. Faturanın nasıl kesildiğini öğrenmek isteyen kişiler, “E-fatura nasıl kesilir?” sorusunun yanıtını arayabilir. En iyi yanıtı, Soluto e-fatura uygulaması verebilir. ERP yazılımlarınıza uyumlu bir şekilde çalışan Soluto e-fatura uygulaması ile faturalarınızı dijital ortamda oluşturabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinde e-faturalarınızı saklayabilir ve istediğiniz zaman faturalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Kısacası, e-fatura ve e arşiv fatura hizmetini bir arada kullanabilirsiniz.

E-Fatura Uygulaması

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 5 Mart 2010 tarihinde faaliyete geçirilen E-Fatura, yetkinlik anlamında kağıt faturadan eksik bir niteliğe sahip değildir. Bu anlamda e-faturalar, farklı bir belge tipi olarak düşünülmemelidir. Kısaca tanımlamak gerekirse, internet ortamında faturaların gönderilip alınması, olarak açıklanabilir. VUK gereği e-faturada, bir faturada yer alması gereken her bilgi bulunmalı ve taraflar arasındaki fatura iletimi elektronik ortamda yapılmalıdır. GİB tarafından yönetilen bu uygulamanın amaçlarından biri, satıcı ile alıcı arasında karşılıklı güven oluşması, maliyet ve zamandan tasarruf etmektir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-fatura sistemini kullanarak, E-Fatura Mükellef Sorgulama, E-Fatura Sorgulama ve GİB E Fatura İptal gibi işlemleri hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

E-Fatura Programı

E-Fatura Özellikleri Nelerdir?

Ülkemizde e-fatura sistem altyapısı kurulurken, dünyada başarılı olmuş örnekler incelenmiştir. GİB e-fatura için, XML tabanlı uluslararası bir standart olan UBL-TR formatını benimsemiştir. Ayrıca, bilgi işlem altyapısı yetersiz olan e-Fatura mükellefleri için de 421 sıra no’lu VUK tebliği başlatılmıştır. Buna göre, özel entegratör olan firmalar, mükelleflere hizmet için yerlerini almıştır. Soluto olarak firmamız da entegratör firmalardan biridir. Sizlere sunduğumuz uygulama ile elde edeceğiniz e-fatura özellikleri şunlardır:

Yaygın Kullanım Soluto e-fatura uygulaması çok sayıda firmaya başarıyla uygulanmış, yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yasal Uyumluluk Soluto e-fatura uygulaması GİB standartlarına ve yasal kurallara uygundur.

Güncelleme Desteği Mevzuat takibi yapılarak, uygulamasında düzenli olarak güncellemeler yapılmaktadır.

Kolay Kullanım Tüm çözüm, kullandığınız ERP üzerinde tasarlanmıştır. Ayrı bir sistem, program kurulumu yapılmaz.

Faturaların Entegre Edilmesi Faturaların sistemden yanıtlanması, satın alma ve genel muhasebe entegrasyonu sağlanır.

Bildirim E-fatura geldiğinde, düzenlendiğinde ya da yanıt geldiğinde e-posta bilgilendirme yapısı kurulmaktadır.

E-Fatura Avantajları

E-Fatura Avantajları Nelerdir?

Bir firma için satış yapma sürecini fiziki faturalarla gerçekleştirmek, oldukça külfetlidir. Fiziki faturayı bastırmak, onaylatmak, yazdırmak, kaşelemek, kargolamak ve takip etmek gibi işlem adımları ancak geniş bir zaman diliminde tamamlanabilir. E-Fatura kullanarak bu büyük iş yükünden kurtulabilir ve daha birçok konuda avantaj sağlayabilirsiniz. E Fatura kesmek, E Fatura Görüntüleme gibi kolayca yapılan birçok işlem özelinde fiziki faturaya göre birtakım avantajlar sağlar. Bu avantajları şunlardır:

Kağıt tasarrufu sağlar ve çevre dostudur. Fiziksel faturanın getirisi olan mürekkep, zarf gibi kırtasiye masrafları ortadan kalkar. Yanlış bilgileri düzeltmek için maliyet gerekmez. İş gücü daha az gerektiği için çalışan maliyeti minimuma düşer. Kargo ücreti ortadan kalkar. Arşivleme dijital ortamda yapıldığı için arşivleme masrafı ortadan kalkar. E-Fatura ile faturalarınızı kaybet sorunu yaşamazsınız. Faturalandırma süreci hızlıdır. Böylece çalışanlar zaman kazanır ve verimlilik artar. Şirkette nakit akışı hızlanır. Faturanın müşteriye ulaşmama ihtimali ortadan kalkar. Şirketler, anlık finansal tabloyu daha hızlı görüntüleyebilir. E-Fatura ile elde ettiğiniz maddi ve manevi avantajları finansal kaynak ve iş verimliliği olarak kullanabilirsiniz. Böylece şirketinizin büyümesini sağlayabilirsiniz.

E-Fatura Başvurusu İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Fatura başvuru işlemi yapabilmek için öncelikle bir mali mühür temin edilmesi gerekmektedir. Bunun için de tüzel ya da gerçek kişiliğiniz olmalıdır. Tüzel kişiler, mali mühür teminlerini Kamu Sertifikasyon Merkezi’nden yapabilirler. Gerçek kişilerin iki seçenekleri vardır. Birincisi mali mühür kullanabilirler. İkincisi ise e-imza alabilirler. Mali mühür için başvuru formunu doldurup, mali mühür ücretini ödemeniz gerekir. Başvuru işlemleri sonrasında 3- 4 gün içinde mali mührünüz vermiş olduğunuz adrese kargolanır. Mali mührünüz tarafınıza ulaştıktan sonra e-faturaya geçmek için hazırsınız demektir.

Mali mührünü almış şirketler, e-fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı e-fatura portal giriş üzerinden yapabilirler. E-Fatura başvurusu için adres: https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/

Başvurunun ardından e-fatura portal giriş üzerinden süreci takip etmek için e-fatura sorgulama ekranına girebilirsiniz. E-Fatura sorgulama işlemi ardından hesabınızı aktive etmeniz gerekmektedir.

E-Defter Nasıl İptal Edilir

E-Fatura İptali Nasıl Yapılmaktadır?

E-Faturalar nadir de olsa yanlış gönderilebilmektedir. Bu durumda e-fatura iptal portalı üzerinden e fatura iptal işlemi yapılması gerekir. Ticari e-fatura ve temel e-fatura iptali işlemleri, farklı şekilde gerçekleştirilir. E-Fatura iptali, faturayı gönderen kurum ya da kişi tarafından yapılamaz. Bunun için e-faturanın gönderildiği kurum ya da kişinin e-faturayı reddetmesi gerekir. Sonrasında ilgili fatura, e-fatura iptal portalı üzerinden iptal edilebilir.

E-Fatura (PDF)

Sizler için hazırladığımız E-Fatura hakkındaki yardımcı dokümana göz atmak için aşağıdaki PDF linkini indirebilirsiniz.

Soluto ile ilgili
merak ettikleriniz.

E-Fatura portalı üzerinden ücretsiz şekilde e-fatura hazırlayabilirsiniz.

Ticari firma olarak limited, anonim şahıs ve gerçek şirket statüsünde bulunan mükellefler e-fatura uygulamasından yararlanabilir.

İki sistem birbirinden farklı konularla ilgilenir. CRM, müşteri memnuniyeti, müşteri için özel çözümler ve satış takibi amacı ile kullanılırken ERP, üretim ve iş süreci takibinde kullanılmaktadır. İkisinin ortak özellikleri ise otomasyonu, verimliliği ve gelir üretimini arttırmaya yönelik işlemler ile ilgilenmeleridir.

Malzeme ihtiyaç planlaması (MRP), işletmelerin üretkenliğini artırmak amacıyla tasarlanmış bilgisayar tabanlı bir envanter yönetim sistemidir. Şirketler hammadde miktarlarını belirlemek ve teslimatlarını planlamak için malzeme gereksinimleri planlama sistemlerini kullanırlar. MRP Sistemleri şirketlerin ‘’neye, ne zaman ve ne kadar’’ ihtiyaçları olduğunu belirlemek için kullanılır.

Scroll to Top