Soluto: ERP, CRM, E-ticaret ve Sektöre Özel Çözümler

Soluto Blog

Blog yazılarımızı takip et, merak ettiğin soruların cevabı
burada olabilir!

Mühendisler İçin ERP Neden Gereklidir

Mühendisler İçin ERP Neden Gereklidir?

Birçok farklı alanda çalışan mühendislerin ortak noktası “Mühendisler için ERP Neden Gereklidir?” sorusunu dile getirmeleridir. ERP, açılım olarak Enterprise Resource Planning anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Türkçedeki karşılığı da “Kurumsal Kaynak Planlama” anlamına gelir. ERP genel olarak; işletme kaynaklarının bir araya getirilerek, her yönden yönetilmesini ve verimli olarak kullanılmasını sağlayan yazılımlardır.

ERP yazılımları sayesinde bir işletmeye ait olan bütün birimler ve kalemler en sağlıklı şekilde yönetilebilir. ERP; işletmelerin fiziksel kaynaklarını, insan kaynaklarını ve finansal kaynaklarını düzenleyen, yöneten ve destekleyen çok önemli bir sistemdir. Mühendislerin ERP yazılımları ile çalışması ise onlara her zaman için çok büyük kolaylıklar sağlar.

Mühendisler için ERP Faydaları

ERP günümüzde pek çok farklı alanda kullanılan yazılımlardır. Her alanda olduğu gibi mühendisler için de ERP kullanmak avantajlıdır. Genel olarak ERP sistemleri birbirinden tamamen farklı olan verileri tek bir havuzda toplamaya yararlar. Bu nedenle bütün işlerin uçtan uca ve verimli bir şekilde yürütülmesine de yardımcı olurlar. Bu bağlamda işletmeler ve mühendisler için ERP faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Gerçek zamanlı bilgilerin elde edilmesi
  • Dijital altyapı olması
  • Bilgi alma süreçlerini hızlandırması
  • İletişim ve veri akışlarını hızlandırması
  • Finansal hataları azaltması
  • Şirket karlılığını arttırması
  • İşlerin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlaması
  • Bütçe hazırlama süreçlerini kısaltması
  • Müşterilerle ilişkilerin en iyi seviyeye gelmesine yardımcı olması
  • Daha düşük maliyet fiyatları elde edilmesini sağlaması

Görüldüğü üzere ERP, işlerin sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülebilmesine en iyi şekilde yardım eden yazılımdır. Bu sayede mühendisler de ERP sistemi ile oluşturduğu projelerde daha iyi sonuçlara ulaşabilir.

Günümüzde yaygın olarak birçok mühendislik departmanı ERP yazılımları ile çalışmayı tercih etmektedir. Çünkü Mühendislik ve üretim süreçleri açısından ERP yazılımları çok büyük avantajlar sağlar. Aynı zamanda muhasebe, imalat endüstrisi, üretim /satın alma ve satış gibi benzeri her alanda da ERP sistemlerinin çok büyük faydaları olmaktadır. Çünkü ERP sistemlerini kullanarak bütün alanlardan en iyi şekilde veriler toplanabilir.

ERP Nasıl Çalışmaktadır?

ERP sistemleri birbirlerinden farklı birçok kurumsal kaynağın bir araya getirilmesini sağlayarak, bu verilere uygun olan bir çalışma sergiler. Buna bağlı olarak oluşturulan ERP yazılımları, her kuruma özel olur. Yazılım içerisinde yer alan uygulamaların her biri farklı bir kola odaklanır ama neticede hepsi tek bir veri alanında toplanmaktadır. Bu sayede bu veri havuzunda elde edilen verilerle bütün işlerin aksamadan ve verimli bir şekilde idare edilmesi sağlanır. ERP yazılımı iş süreçlerinin hepsini tek bir sisteme entegre eder, böylelikle kurulma amacına bağlı olarak yapılan iş her açıdan kolaylaşır.

ERP sistemleri sayesinde bütün işler ve süreçler tek bir arayüzden yönetilirler. Bu sayede bütün kaynakların en verimli şekilde kullanılması da sağlanmış olur. ERP yazılımını kullanan şirketler, işleri ile ilgili olan her kaynağa, bilgiye ve veriye anında ulaşabilirler. Böylece bahsi geçen sistem zamandan tasarruf edilmesini sağlar, işlere ait olan bütün analizler ve raporlar çok çabuk hazırlanır.

ERP Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

ERP sistemi, gelişen teknolojilere bağlı olarak en iyi sonuç veren yazılımların başında gelmektedir. Aynı zamanda ERP yazılımları pek çok alana entegre edilebilir. Ayrıca kullanım amacına bağlı olarak yazılım kodları da bu alanlara yönelik oluşturulur. Bunlara bağlı olarak ERP sisteminin en çok kullanıldığı alanlardan bazıları ise şunlar olmaktadır;

  • Mühendislik alanları
  • Satış alanları
  • Üretim yönetimi alanları
  • İş zekası alanları
  • Müşteri ilişkileri yönetim alanları – CRM
  • İnsan kaynakları alanları
  • E-ticaret alanı
  • Finans yöntemi alanları

ERP sistemleri her zaman için kullanım alanına uygun olan yazılımlar olarak hazırlanır. Gerekli olan her unsur ERP yazılımlarına kolaylıkla eklenebilir. Bu sayede her işletmenin ya da iş alanının işleyişine uygun olan ERP sistemleri hazırlanabilir.

ERP çözümleri, küçük, orta ya da büyük ölçekli kurumsal alanlar için uygulanabilir. Günümüzde kurumsal kaynak planlanması olan ERP modülleri; özellikle muhasebe ve e-ticaret alanlarında da, çok sık kullanılmaktadır. Hızlı işlem yapabilme ve iş sürekliliği sağlama açısından ERP yazılımları ile zamandan ve maliyetten büyük tasarruf sağlanır.

Sıkça Sorulan Sorular

ERP uyarlama süreci nasıl ilerler?

ERP uyarlama süreci öncesinde, yapılan iş bütün detayları ile incelemektedir. Sonrasında buna uygun olan yazılımlar oluşturulmaktadır.

ERP fiyatlandırması nasıl yapılır?

ERP fiyatlandırılması kurumların ölçeklerine ve hazırlanacak olan yazılımın detaylarına göre değişmektedir. Dolayısıyla bu değişime göre belirlenir.

ERP kullanımı kolay mıdır?

ERP sistemlerinin kullanımı her zaman için çok kolay olmaktadır. Bütün verilerin aynı yerde toplanabilmesi ve kullanımı pratik arayüzü sayesinde hızlı bir şekilde her ERP sistemi kullanılabilir.

Scroll to Top